Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

The day has come!Ποδηλατοπορεια 22 Σεπτεμβρη,18.00 Πλατεια Συνταγματος!


Η εβδομαδα που διανυουμε ανετα χαρακτηριζεται ως η ιδανικη για καθε Αθηναιο ποδηλατη,ελευθερη εισοδος των ποδηλατων στο μετρο(ελπιζω αμεσα οχι για μια μονο ημερα),περιορισμος κεντρικων αξονων της πολης για ποδηλατο(σσ.Πανεπιστημιου) και φυσικα ολοκληρωση της εβδομαδας βιωσιμης κινητικοτητας με την Ποδηλατοπορεια σημερα.Η εκκινηση γινεται απο την πλατεια Συνταγματος στις 19.00  το απογευμα και η διαδρομη που θα ακολουθηθει ειναι:Πλ. Συντάγματος - Φιλελλήνων - Βασ. Αμαλίας - Βασ. Όλγας - Καλλιμάρμαρο - Βασ. Κωνσταντίνου - Βασ. Σοφίας - Λ. Αλεξάνδρας - Πατησίων έως το Σταθμό Άνω Πατήσια - Χαλκίδος - Αχαρνών - Χαλκοκονδύλη - Ακαδημίας - Βασ. Σοφίας - πλ. Συντάγματος.Για τους λιγοτερο εμπειρους ή τελοσπαντων για οσους θελουν παρεα για λογους ασφαλειας και οχι μονο...(συστηνεται ανεπιφυλακτα!) υπαρχουν σταθμοι προσυγκεντρωσης ανα την Αθηνα.Αλλωστε μην ξεχναμε οτι ειναι κ αυτες μικροτερης εμβελειας πορειες που περνανε το μηνυμα στις γειτονιες μας!Μεχρι στιγμης ειναι οι εξης:
- Περιστέρι, Μετρό Αγ. Αντώνιος στις 5:30 μ.μ.
(Κάθοδος προς Ομόνοια, στο παρκάκι μετά τις στάσεις/σταθμαρχεία ΟΑΣΑ.)
- Αιγάλεω, Ιερά Οδός & Θηβών στις 5:15 μ.μ.
- Ανατολικών Ποδηλατών 5:30 μ.μ. στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης (Ούλωφ Πάλμε)
- Βορείων Προαστίων, γλυπτό "Ομπρέλες" στον Φάρο Π. Ψυχικού (επί της Κηφισίας) στις 5:30 μ.μ.
Αν δεν υπαρχει μια κοντα σας μπειτε στο site www.podιlates.gr κ οργανωστε το δικο σας σταθμο προσυγκεντρωσης!
Τα αιτηματα ειναι τα γνωστα,το μηνυμα ομως αυτη τη φορα πιο ηχηρο λογω της κατακορυφης αυξησης των ποδηλατων στην πολη μας(οι καιροι που μαζευομασταν 200 ποδηλατα κ χαιρομασταν ευτυχως εχουν περασει στο παρελθον!)Διεκδικουμε λοιπον :
-την αναπτυξη των μεσων μαζικης μεταφορας τοσο σε αστικο επιπεδο οσο και σε εθνικο
-την κατασκευη δικτυων ποδηλατοδρομων στις πολεις
(Οι μελετες εχουν ηδη γινει απο το Ε.Μ.Π.και την ομαδα του Κυριου Βλαστου!Μενει η υλοποιηση τους!)
-τον περιορισμο του Ι.Χ. προς οφελος της συνδυασμενης μετακινησης  πεζων,ποδηλατων και Μ.Μ.Μ.
Παροτι δεν ειμαι απολυτως συμφωνη με το συνθημα θεωρω οτι η παρουσια μας ειναι ιδιαιτερα σημαντικη.Κατα τη γνωμη μου ειναι ιδιατερα απολυτο το  "Βαζω Χ στο ΙΧ",δεδομενου οτι για μενα το ποδηλατο ειναι το μεσο μεταφορας που εξυπηρετει εμενα σαν Ηλιανα και τις δικες μου ατομικες αναγκες.Σαφως και υπαρχουν πολλοι που μπορουν να αντικαταστησουν  μερος των μετακινησεων τους με ΙΧ απο το ποδηλατο δεδομενου οτι το 80% των μετακινησεων ενος Αθηναιου αφορα σε μετακινησεις μικροτερες των 2 km,παρολα αυτα πιστευω οτι δεν ειμαι σε θεση να υποχρεωσω εναν οικογενειαρχη για παραδειγμα,ή ενα ατομο που χρειαζεται πραγματικα το αυτοκινητο να το καταργησει απο την καθημερινοτητα του.Κατ'εμε το αυτοκινητο ειναι μεσο που διευκολυνει τη ζωη μας απο εκει και περα σε μια πολη σαν την Αθηνα πιστευω οτι πρεπει να περιοριστει εφοσον υπαρχει δικτυο των Μεσων Μαζικης Μεταφορας που παρεχουν προσβαση στο κεντρο.Υποθετω μεταξυ των αλλων συνθηματων θα ειναι κ το γνωστο πλεον  "Εεε Οοο ποδηλατα στις πολεις στα τρενα στο μετρο".Οι εμπειριες που εισεπραξα απο συναδελφους σχετικα με το περασμενο Σαββατο που επιτρεποταν η εισοδος των ποδηλατων στους συρμους απεσπασε μονο θετικα σχολια,υποθετω και για τους αρμοδιους σε σχεση με την προσοχη,την καθαριοτητα κ τον σεβασμο των ποδηλατων σε εναν χωρο οπως το μετρο.Μακαρι αυτη να γινει η καθημερινοτητα μας!Παραλληλα οργανωνωνεται ποδηλατοπορεια και στην συμπρωτευουσα υπο το συνθημα "Πολυχρωμο Ποδηλατικο Ποταμι"!Ειναι βεβαιο οτι θα παρασυρει πολλα γκριζα σημεια της πολης!Η διαδρομη ακομη δεν εχει οριστει το βεβαιο ειναι οτι θα γινει αποκλειστικα μεσα απο πεζοδρομους.Ευχομαι και στις 2 πορειες την μεγιστη επιτυχια με τα λιγοτερα τεχνικα προβληματα(στα λαστιχα αναφερομαι κυριως χιχιχι).Γι'αυτο πριν φυγει ο αθενας καλο θα ηταν να ελεγξει την πιεση στα ελαστικα του ή αν δεν ξερει να περασει απο ενα βενζιναδικο πριν κ καλου κακου να τα φουσκωσει αν και το ιδανικο θα ηταν μια τυπικη επισκεψη για ελεγχο στον πλησιεστερο ποδηλατα).Καλες πεταλιες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου