Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Κανεις δεν ειναι κανενος κι εγω ειμαι η Ηλιανα!

    Τρελαινομαι με τους ανθρωπους που θεωρουν οτι η επαφη σφραγιζεται με την κατακτηση.Εχω αλεργια στις κτητικες αντωνυμιες και φρικαρω οταν τις ακουω ακομη και αν ξερω οτι τα κινητρα τις περισσοτερες φρες ειναι κινητρα αγαπης και ενδιαφεροντος.Το θεμα ειναι οτι αυτο το "μου","σου","του" εντυπωνεται θαρρεις απο τη νηπιακη ηλικια οπου δεν αφηνεις το αλλο παιδακι να χαζεψει την κουκλα ή το φορτηγακι σου.Δυστυχως το ΚΑΚΟ ξεκιναει απο το σπιτι οπου οι γονεις παυουν να εξελισσονται σαν ανθρωποι και ζουν μεσα απο τα παιδια τους χωρις να σεβονται τον δικο τους ξεχωριστο χαρακτηρα και χωρις να τους δινουν το περιθωριο να παρεκλινουν απο τις γονικες προσδοκιες.Γι αυτο ισως ζηλευω αυτου του ειδους τις οικογενειες οσο και τις γλαστρες που ειναι γεματες παρασιτα και δεν αφηνουν το φυτο να μεγαλωσει.Και καπως ετσι συνεχιζουν οι ανθρωποι την πορεια τους πνιγοντας τους αλλους σε καθε ειδους σχεση...φιλικη,επαγγελματικη,προσωπικη...με την γνωστη τακτικη..τρεφομαι ,μεγαλωνω και ζω μεσα απο σενα.Συνηθως αυτα ειναι τα ατομα γυρω μας που δεν εχουν στην πραγματικοτητα κανεναν αλλον στη ζωη τους περα απο την οικογενεια τους που φυσικα τους μαθαινει να ζουν με αυτην την τακτικη.Ειναι ουσιαστικα μονοι τους,δεν εχουν φιλους,δεν εχουν προσωπικη ζωη και η πορεια τους υποδηλωνει μια διαρκη προσκολληση απο τον εναν στον αλλον.Σε αγαπω και προσκολλωμαι πανω σου μεχρι να εξασφαλισω οτι σε εχω καλυψει ολοκληρωτικα.Χαιρομαι για τις επιτυχιες σου γιατι πισευω οτι μερος τους αξιζει και σε μενα,χαιρομαι για τις αναποδιες σου γιατι ειναι ο πιο ευκολος τροπος να μην θελησεις ποτε να ανεξαρτητοποιηθεις και παντα θα γυρνας σε μενα.Δεν παει ετσι ομως...ο ερωτας,η αφοσιωση,η στοργη δεν θα επρεπε να προκαλει αισθηματα πνιγμου αλλα ευφοριας...και γιατι να θες να ζεις καπου οπου και μονο η σκεψη σε κανει να ξεφυσας αποδοκιμαστικα?Αρκει.


ΥΣ:Το φυτό αυτό είναι από τα χειρότερα παράσιτα που υπάρχουν. Λέγεται Ailanthus altissima, Αίλανθος ή Βρωμοκαρυδιά. Είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπιζει η Ελληνική φύση.
Το έφεραν στην Ελλάδα σαν καλλωπιστικό δέντρο για κήπους, νομίζω ότι πρωτοφυτεύθηκε στον Εθνικό κήπο επί Όθωνα. Εξαπλώθηκε παντού γιατί κάνει μεγάλη διασπορά σπόρων. Μεγαλώνει γρήγορα σε όλες τις συνθήκες και τα περιβάλλοντα και σκοτώνουν οτιδήποτε φυτρώνει δίπλα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου